Tijgerstraat, oktober 2022 (Google Streetview) Architect Kuipers
#Nijmegen, Gebouw van de dag

Flatwoningen Panterstraat Poemastraat en Tijgerstraat architect Kuipers

1953 Panterstraat, Poemastraat en Tijgerstraat Hazenkamp

Tijgerstraat, oktober 2022 (Google Streetview) Architect Kuipers
Tijgerstraat, oktober 2022 (Google Streetview)

Hoogbouw nabij “de Goffert”: 8 blokken flatwoningen groeien tussen Wolfstraat en Weezenlaan

Aan Hazenkampseweg worden middenstandshuizen gebouwd

Aan het eind van dit jaar zullen tussen de Wolfstraat en de Weezenlaan acht grote flatgebouwen, in totaal tweehonderd woningen bevattend, gereed en bewoond zijn en van deze flats zijn de eerste vier blokken momenteel in aanbouw, terwijl een gebouw reeds glasdicht is. Wanneer het weer niet al te veel winterse nukken blijft vertonen, dan kunnen de eerste flats over zes tot acht weken betrokken worden.

Van deze tweehonderd flatwoningen, die in vier woonlagen gebouwd worden, is de helft met twee en de andere helft met drie slaapkamers. Het zijn middenstandswoningen, waarbij telkens acht gezinnen een gemeenschappelijke entree krijgen. Per etage monden de entree’s van twee woningen uit op het trappenhuis, dat een keurig aanzien krijgt. Iedere woning wordt voorzien van een balkon aan de voor- en achterzijde, hetgeen het complex een vriendelijk ascpect geeft. Daartoe dragen ook de plantsoenen, die blokken aan de straatzijde zullen omringen, alsmede de gemeenschappelijke siertuinen (die door de verhuurder zullen worden onderhouden) ’n steentje bij.

Indeling

De woningen bestaan uit een grote huiskamer, een keuken, douchecel met lavet en twee of drie slaapkamers, terwijl ieder gezin de beschikking krijgt over flinke kelderruimte, welke men via een ingang aan de achterzijde kan bereiken. Dit laatste heeft het voordeel, dat men niet per fiets of kinderwagen door de voordeur behoeft te gaan, maar dat men per gezin over een vrije achteringang tot de kelder kan beschikken. Zoals tegenwoordig veelal te doen gebruikelijk bij nieuwbouw krijgen alle flats van dit complex een gemeenschappelijke antenne, terwijl verder ten gerieve van de huurders negen garages gebouwd worden.

De straten in deze Jagersbuurt krijgen de namen van wilde dieren Panterstraat, Poemastraat en Tijgerstraat.

Deze flats worden gebouwd door het Nijmeegse Aannemersbedrijf v.h. B van Berkel, onder architectuur van de heer L.D. Kuipers. Dezelfde firma is inmiddels tevens begonnen met de bouw van 58 hele middenstandswoningen aan de Hazenkampseweg en deze huizen zullen bevatten: een huiskamer, een kleine tweede kamer, drie slaapkamers, douchecel, zolder en schuur en het grootste deel ervan komt ter beschikking van Nijmeegse industrieën.

De makelaar N.S. Verbeek heeft namens enige beleggingsmaatschappijen opdracht gegeven tot uitvoering van bovenstaande bouwwerken en men verwacht dat ook de middenstandswoningen aan de Hazenkampseweg in de loop van dit jaar gereed zullen komen. (De Gelderlander 17/1/1953)

Achterkant van de Poemastraat (links) en Wolfstraat (rechts) en het grasveld ertussen, vanaf de Panterstraat, oktober 2022 (Google Streetview)
Achterkant van de Poemastraat (links) en Wolfstraat (rechts) en het grasveld ertussen, vanaf de Panterstraat, oktober 2022 (Google Streetview)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.