Bieling en Buskens, architecten

Architecten

Bieling en Buskens

Voormalige boekhandel A.Th. van Hooydonk

Molenstraat 62, 1899

“Voor eenige dagen de verfraaiing der Molenstraat besprekende, maakten wij al met een enkel woord melding van het nieuwe magazijn, dat de heer A.T. van Hooijdonk daar geopend heeft. De eigenaardige pui, ontworpen door den architect Buskens, die zich pas sinds kort uit Rotterdam hier gevestigd heeft, is opgevat in den geest der zoogenaamde libre esthétique. Met haar frisch rooden steen, boven het venster ter zijde van den winkel afgewisseld met kleurige tegelvlakken, het draperie-vormig aangebracht gekleurde glas boven de vitrines en de opmerkelijk constructief behandelde deur, treks ze zeer de aandacht, en maakt, vooral nu het huis hoogerop licht geverfd en met een fraai bord bekroond is, een vriendelijken indruk.

De verbouwing werd uitgevoerd door den aannemer Joh. Buskens alhier, terwijl de fraaie winkelopstand werd aangebracht door den heer Ricken, de heer van Brienen voor het schilderwerk zorgde en de heer Paijens de sierlijke gasornamenten leverde.

De winkel ziet er zoodoende niet alleen keurig uit, maar is ook flink voorzien in al wat in een katholieken boekhandel en magazijn van schrijfbehoeften enz. thuis hoort. De winkel van den heer van Hooijdonk in de Priemstraat wordt inmiddels op den vanouds bekenden voet voortgezet.”

(De Gelderlander 22/6/1899)

Zie ook Noviomagus

Molenstraat 70-72

1901

Het pand is in 1901 gebouwd, wat tevens te zien op de gevel boven de eerste verdieping. De tegels zijn volgens de “sgraffito” uitgevoerd. Het pand is gebouwd in Jugendstil stijl.

Het pand is een gemeentelijk monument, met als waardering: “Winkelpand met bovenwoning. Pand in drie bouwlagen met ten dele volwaardig uitgewerkte zolderverdieping met plat dak en dakschild met leien aan de straatzijde. Bakstenen gevel met constructieve en decoratieve onderdelen van natuursteen. In het smalle linkergedeelte van de gevel, waarin zich oorspronkelijk de voordeur van het bovenhuis bevond, zijn op de eerste etage een venster en op de tweede een terugliggende loggia met houten afdekking aangebracht. In het rechtergedeelte van de gevel bevinden zich twee vensters op de eerste etage, door een tegeltableau verbonden met een breed raam op de tweede.

Bouwjaar: 1901 (datering in tegeltableau).

Levendige Jugendstilgevel boven de recentelijk geheel gewijzigde pui.”

Bron: Noviogamus: hier zijn tevens foto’s te zien

Café

1902, Molenstraat 93, 95, 97, Rijksmonument

Bouwtekening D12.378430 Bouwen cafe (dossier 31-8-1902) Molenstraat 93 95 79 huidig de Tempelier architect Buskens
Bouwtekening D12.378430 Bouwen cafe (dossier 31-8-1902)

Op 27-12-1901 besteedt architect Buskens “het amooveeren en wederopbouwen van genoemd café” aan. Dit café is Molenstraat 95 van M. Wijers. (PGNC 22/12/1901) J.H. Leenders had met f7700 de laagste inschrijving (PGNC 29/12/1901).

Rijksmonumenten: “CAFE “De Tempelier” en twee BOVENWONINGEN (thans kamerverhuur), in 1902 gebouwd voor de heer M. Wijers naar een ontwerp in overgangsarchitectuur van architect P.G. Buskens. In het pand zijn naast elkaar stijlkenmerken toegepast van de neorenaissance, de Art Nouveau en het Berlagianisme. Tevens is gebruik gemaakt van nieuwe materialen. De vlakke gevels komen bij elkaar in een afgeschuinde en naar boven taps toelopende hoek. Het architectenbureau van architect Buskens was gevestigd op nummer 97 totdat hij in 1915 naar Rotterdam vertrok.” Een uitgebreid verslag staat op de site van Rijksmonumenten

Bakkerij Noviomagum

1903 Molenstraat

In dit artikel staat niet niet expliciet verneld dat Buskens de ontwerper is. Wel was hij in ieder geval de aannemer.

Brood-, Beschuit- en Banketbakkerij “Noivomagum”.

In een pand aan de Molenstraat, daartoe door den aannemer, den heer Buskens alhier, practisch en netjes in orde gemaakt, opent de heer Jan J. Geurts morgenavond zijne brood-, beschuit- en banketbakkerij, waaraan hij als goed gemeentenaar den naam “Noviomagum” heeft geschonken. De nieuwe inrichting maakts zoowel in- als uitwendig een uitstekende indruk. Door het in lichte kleur geschilderde winkelmagazijn, dat met zijn keurige opstelling een aangenaam effect maakt en waarvan vooral de uiterst moderne tegelvloer, werk van den heer Tynens uit Venraaij, de opmerkzaamheid verdient, komt men in een ruim vertrek waar de producten der bakkerij in fraai zwart-rood gekleurde bussen, voorzien van het Nijmeegsche wapen, worden bewaard. Een luchtige binnenplaats, waar de installatie is gemaakt, om het brood, onmiddellijk nadat het bereid is, te doen afkoelen, scheidt dit vertrek van de eigenlijke bakkerij, die geheel volgens de nieuwste eischen des tijds is ingericht. Een gegalvaniseerde trog heeft de oude houten vervangen en strekt tot meerdere zindelijkheid bij het kneden van het deeg; een stoomketel brengt de vereischte natte warmte aan inplaats van, zooals veelal geschiedt, te werken met de drooge hitte, die de oven afgeeft en de steenen oven zelf, in twee groote, goed verlichte en geheel afzonderlijk te behandelen ruime oppervlakten verdeelt, geeft evenzeer blijk, dat ook daarbij alles zoo practisch en modern mogelijk is ingericht. Men behoeft dus niet te vragen of hier alles gemaakt is om de diverse Hollandsche, Fransche, Duitsche en Weener broodsoorten, die in deze bakkerij worden bereid en door de fraaie, door den heer Smals in de gemeentelijke kleuren geschilderde broodwagens in alle wijken der stad worden bezorgd, door zelfs den kieskeurigsten gastronoom te doen prijzen, zoodat men er dan ook niet aan behoeft te twijfelen of de heer Geurts zal zich weldra in een uitgebreide cliëntèle mogen verheugen.” (PGNC 6/6/1903)

Oranje-Hotel

Oranje Hotel architect Bieling Buskens

Directeur Gerstenberg gaf in 1906 opdracht voor een grote uitbreiding van het Oranje Hotel. Deze lag aan het Stationsplein met links de Spoorstraat en rechts de Stationsweg. Het ontwerp was van architect Bieling van architectenbureau Buskens.

Lees Meer

Magazijn Au Petit Paris

Molenstraat 28, 1908

Een nieuw magazijn.

In het perceel Molenstraat 28, waarin vóór dezen de schoenmakerij van den heer Pelser gevestigd was, wordt hedenavond door den heer J. Benning een heeren-mode-magazijn “Au Petit Paris” geopend. De winkel, die door den heer Buskens en de firma Jean Jacobs en Zn., beiden alhier, inwendig werd gerestaureerd, ziet er keurig uit en een smaakvol ingerichte etalage zal hedenavond wel de aandacht van de wandelaars op dit nieuwe magazijn doen vallen.”  (PGNC 10/2/1908)

Café-Restaurant De Doelen

1909 Oude Varkensmarkt 41-43 Centrum, verwoest februari 1944

Hotel Cafe Restaurant De Doelen Oude Varkensmarkt van Carel Gerhardus, foto gedateerd 1915-1919, Oude Varkensmarkt 41-43 architecten Bieling en Buskens F31642
Hotel Cafe Restaurant De Doelen Oude Varkensmarkt van Carel Gerhardus, foto gedateerd 1915-1919, Oude Varkensmarkt 41-43 architecten Bieling en Buskens (F31642 RAN)

Bieling en Buskens ontwerpen in 1909 de verbouwing van een pand op de Oude Varkensmarkt tot café-restaurant de Doelen voor Carel Gerhardus. Twee jaar later laat Gerhardus het pand verbouwen zodat het tevens als hotel dienst doet. Tijdens de bombardement van februari 1944 is het pand verwoest.

Op 29-5-1909 vindt de aanbesteding plaats van “Het verbouwen van het perceel a/d. O. Varkensmarkt Nos. 39, 41, 43, 45 alhier, tot Café Restaurant (PGNC 23/5/1909)

“Café-Restaurant ‘De Doelen’.

Tijdens de kermis hebben wij reeds met een enkel woord gewezen op het keurig-ingericht café-restaurant, dat aan de Oude Varkensmarkt verrezen is en daar kleur en leven gegeven heeft aan dezen bescheiden straat. Het café-restaurant ‘De Doelen’ van den heer Carel Gerhardus is thans geheel voltooid en wordt heden, Zaterdagavond officieel geopend. Er zullen inderdaad weinige zoogenaamde ‘6 cents-café’s’ zijn, waar alles zóó in alle opzichten aan het groote resturantbedrijf herininnert. De kloeke gevel wordt door twee electrische booglampen verlicht en in het geheele gebouw neemt men waar dat alle moderne vindingen en voorschriften van den tegenwoordigen tijd hier in toepassing zijn gebracht. Het nieuwe café-lokaal ziet er keurig uit en ook boven mogen de beide vergaderzalen, welke in een oogwenk in één groote lokaliteit te veranderen zijn, er wezen! Het gebouw doet den ontwerper en den uitvoer alle eer aan en getuigt voor ’s heeren Gerhardus’ ondernemingsgeest.

Architect is de heer J.P.W. Bieling (bureau P.G. Buskens), aannemer is de heer W.F. de Haas. Het schilderwerk werd uitgevoerd door de firma de Jager en Daamen, de electrische geleidingen werden gelegd door de firma Speelman Jr., het stukadoorwerk werd verricht door den heer van Kessel, allen alhier. De buffet-installatie is van de firma Heijnen te Utrecht, de twee ‘Juliana’-biljarts werden geleverd door de gebrs. Arts, het glas in lood werd aangebracht door den heer Kronenbitter, beiden te Nijmegen, terwijl tenslotte de electrische piano is uit de Philips-fabriek te Frankfort a/d Main.” (PGNC 24/10/1909)

Op 8-4-1911 besteden zij “Het verbouwen van het perceel Oude Varkensmarkt nos. 39, 41, 43, 45 alhier tot Hôtel” aan.

Het gebouw werd bij het bombardement in februari 1944 verwoest

Verbouwing Poort van Cleve/Kleef

Het Hotel Café Restaurant “De Poort van Cleve (Kleef)” en rechts een gedeelte van de Manufacturenzaak van J. van Bemmelen (vroeger heette deze panden De Diamanten Ring en De Klein Sociteit) (zie ook negatiefnummer: 31148), 1910 (RAN)

Magazijn De Zon (Vroom & Dreesmann)

Gouda, 1909

Café de Karseboom

Marienburg, 1910

Het Café Restaurant “De Karseboom”; een reproductie, 1910 (RAN)

Buskens van architecten Bieling en Buskens

1910 Berg en Dalseweg 33 (Café Buitenlust/Trianon), Rijksmonument

Cafe Buitenlust J.A. Cornelissen Berg en Dalseweg 33, gedateerd 1925 1930 (F27911 RAN)

Buskens van architect Buskens en Bieling

Bieling en Buskens ontwierpen dit van oudsher bekende café in 1910, waarbij zij tevens het naastgelegen pand nummer 31 verbouwden en waar J.A. Cornelissen reeds zijn tapperij had en aan de kant van Sloetstraat reeds een depot van de Phoenix Brouwerij aanwezig was. Het café is bekender als Buitenlust, waarschijnlijk zo genoemd vanaf het moment…

Lees Meer

Sanatorium Sana Vita

Aan St. Annalaan

Groenestraat 191? Obv artikel 1911

Sanatorium ‘Sana Vita’, vanaf 1911 Hotel-Restaurant ‘De Zonnebloem’, RAN

Den aan- en verbouw der Villa “Hoogerhuizen” bij de St. Annalaan te Nijmegen tot Sanatorium (P.G. Buskens); sanatorium “Sana Vita” (PGNC 18/11/1905)

In 1911 wordt het perceel in gebruik genomen als hotel-restaurant “De Zonnebloem”. Afgaande op het artikel van PGNC, wordt het ontwerp van Buskens (grotendeels) intact gehouden. Daarom een deel van het artikel naar aanleiding van “De Zonnebloem”:

“Zoals men weet, was in dit gebouw het laatst ’t sanatorium “Sana Vita” ondergebracht en wel moet de bouwmeester indertijd een vooruitzienden blik gehad hebben, want het mag gezegd, dat wanneer het perceel ontworpen was met de bedoeling er een hotel in te vestigen het niet beter aan zijn bestemming had kunnen beantwoorden dan thans het geval is. Men treft er een keurige eetzaal aan, waar plaats is voor een zeer groot aantal couverts. Een niet groote maar zeer gezellige conversatiezaal en een aparte biljartkamer, ook voor het publiek toegankelijk, verhoogen den goeden indruk welken het geheel maakt. Dan noemen wij de directiekamer, de ruime keuken met modern fornuis- waarbij de rook ondergronds wordt afgevoerd en dat tevens dient tot warmwatervoorziening voor het geheele hotel- de frissche, modern gemeubileerde logeerkamers, dertig in getal, de badkamers en toiletgelegenheden. Ten slotte is er een wintertuin, geheel van glas opgetrokken, welke in gure wintertijden wel uitstekend zal voldoen.” (PGNC 3/6/1911)

Villa Colorito

1911 Hoofdstraat 119, Schijndel in 1978 gesloopt

Zie voor een beschrijving en afbeelding Schijndelwiki

Hotel-restaurant “de Bonte Os“

Molenstraat 99?, 1912

“Hotel-Restaurant “de Bonte Os”.

Er heerschte Zaterdagavond in de nieuwe feestzaal van het Hotel-Restaurant “De Bonte Os”, waarvan wij in ons vorig nummer een en ander hebben meegedeeld, een prettige stemming. Zeer velen hadden gebruik gemaakt van de uitnoodiging van den heer L van Hezewijk en zoo was tegen negen uur om den dansvloer bijna geen plaatsje meer te krijgen.

Vroolijk speelde een strijkorkest op het tooneel, mooie toiletjes waren te zien en de zaal, welke zich baadde in een zee van electrisch licht, werd algemeen bewonderd en was dan ook die bewondering ten volle waard. Doordat alleen bovenvensters zijn aangebracht en de zaal goed is geisoleerd, is zij van storende geluiden van buiten. Op de galerij is een cabine gebouwd voor het geven van bioscoop-voorstellingen.

Onder leiding van den heer B.  Thonus had het bal een geanimeerd verloop. De dansen werden nu en dan afgewisseld door den heer de Canter, den alleraardisten chansonnier, die de aanwezigen weder tal van hoogst aangename oogenblikken bezorgd heeft met zijn liedjes. Uitstekend werd hij daarin gesecondeerd door den heer Fr. Jakma, die aan het klavier de plaats van van Harpen heeft ingenomen en zich op zeer artistieke wijze van zijn taak kweet. Het musicaal tweetal en vooral de heer Canter, wien na afloop namens den heer van Hezewijk een fraaie krans werd aangeboden, werd herhaaldelijk hartelijk toegejuicht, hetgeen eveneens het geval was met een heer, die een xylophoon-nummer ten beste gaf.

De soirée is uitstekend geslaagd en zal bij de gasten wel een aangename herinnering hebben achtergelaten.

In aansluiting aan hetgeen wij in ons vorig nummer over de verbouwing van “De Bonte Os” hebben geschreven, kunnen wij nog mededeelen, dat het werk werd ontworpen door den architect P.G. Buskens, chef de bureau J.P.W. Bieling alhier, en partieel werd aanbesteed als volgt: het timmer- en metselwerk aan J. van Asten, het stukadoorwerk aan Is. Van Haaren, het schilderwerk aan A. de Visser, het glas in lood aan Kronenbitter en de electrische installatie aan de firma Deerns te Arnhem, terwijl het aan de medewerking van de firma L.A. Moll alhier is te danken, dat de electrische verlichting tijdig gereed is gekomen.”  (PGNC 21/5/1912)

(Overige) werken

Op deze lijst staan (voornamelijk) gevonden meldingen van aanbestedingen. Daarbij dienen een aantal slagen om de arm te worden gehouden:

  • Een publicatie voor een aanbesteding betekent niet noodzakelijkerwijs dat deze daadwerkelijk is aanbesteed. Ook is het mogelijk dat om andere redenen de bouw uiteindelijk niet door is gegaan
  • Het is mogelijk dat de architect slechts adviseur was of een begeleidende rol heeft gehad, terwijl het ontwerp van iemand anders is
Wat?AdresNamens/opdrachtgeverJaargenoemde datum aanbestedingOpmerkingBronAanbesteding?Gegund aanBron
winkelhuisBloemerstraat No. 30G.J. Oor18994-7-1899Het amoveeren en wederopbouwen vn een winkelhuis aan de Bloemerstraat No. 30 (P.G. Buskens) De Gelderlander 25/6/1899AJ.M. Roos, f4700 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)De Gelderlander 5/7/1899
concert- en toneelzaalWamelF. van der Sijp1899Door de ijverige pogingen van den heer F. van der Sijp is de oprichting van een concert- en tooneelzaal een feit geworden. De zaal is  18×19,75×8 M. groot en voorzien van een tuin van 260M2 (Buskens, te Rotterdam)Avan HelmondDe Gelderlander 22/7/1899
winkel1899Voor the winkelraam van den boekhandelaar Van Hooijdonk in de Molenstraat is thans een teekening te zien, die zeer de aandacht trekt. Het is namelijk de nieuwe gevel, door den Rotterrdamschen architect Buskens ontworpen voor het perceel, eenige huizen verder, waarin zijn naamgenoot een handel in porselein, kristal enz. uitoefent, en dat geheel vernieuwd zal worden volgens bedoelde tekeningDe Gelderlander 19/8/1899
kioskDruten? (daar is de aanbesteding)Hoofdbestuur van den bond “Kunst en Vriendschap”190017-3-1900Het vervaardigen van een Kiosk (muziektempel) (Buskens)De Gelderlander 16/3/1900
WinkelhuisHoutstraat no. 19190017-5-1900Het amoveeren en weder opbouwen van een winkelhuis aan de Houtstraat No. 19 (P.G. Buskens)PGNC 13/5/1900ALeenders f6995 (waarschijnlijk obv laagste aanbesteding)PGNC 18/5/1900
Gasthuisterrein aan het St.-Walburg-Kerkpad, TielR.K. Parochiaal Armbestuur van Tiel19007-7-1900Het bouwen van een Gasthuis ter verpleging van zieken en ouden van dagen, op een terrein aan het St.-Walburg-Kerkpad te Tiel (P.G. Buskens)De Gelderlander 28/6/1900A
4 heerenhuizenStationsweg, Tielde bouw van vier heerenhuizen aan de stationsweg te Tiel (P.G. Buskens)ABerntsen, Nijmegen f30912 (obv laagste inschrijving)De Gelderlander 28/10/1900
Maatschappij tot Exploitatie van Villaterreinen te Beek1901De Gelderlander 9/1/1901“Om de zekerheid te hebben van een degelijke en smaakvolle uitvoering van den aanleg, heeft het Bestuur der Maatschappij tot Exploitatie van Villaterreinen te Beek deze werken aan den hier en elders gunstig bekenden architect P.G. Buskens, Scheidemakersgas no. 54 alhier, opgedragen.”
CaféMolenstraat No. 95Heer. M. Wijers1901Het amoveeren en wederopbouwen van genoemd Café (P.G. Buskens)PGNC 20/12/1901AJ.H. Leenders, f7700 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 29/12/1901
villavillapark aldaar, Beek19021-3-1902Het bouwen van een villa op het villapark aldaar (P.G. Buskens)De Gelderlander 27/2/1902
waswoningweide ‘De Sneedrijver’, Beek19021-3-1902Het bouwen van een dubbele waschwoning op de weide “De Sneedrijver” aldaar (P.G. Buskens)De Gelderlander 27/2/1902A
villaBosschen Steenweg, BoxtelWed. Th. Van Son te Boxtel190228-7-1902Het bouwen van een villa met koetshuis en stalling op een terrein, gelegen aan den Bosschen Steenweg te Boxtel (P.G. Buskens)De Gelderlander 22/7/1902A
12 werkmanswoonhuizenDaalschen WegBouwvereeniging Op Hoop van Zegen190413-6-1904Het bouwen van twaalf werkmanswoonhuizen aan den Daalschen weg (P.G. Buskens)PGNC 5/6/1904AWerkhoven, f14985 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 14/6/1904
woonhuisKoningstraat, BeuningenWelEd. Heer P.W. Kleijnen19045-8-1904Het bouwen van een woonhuis aan de Koningstraat aldaar, voor rekening van den WelEd. Heer P.W. Kleijnen (P.G. Buskens)PGNC 28/7/1904A
WinkelhuisMolenstraat No. 56Loomans1904Het verbouwen van het winkelhuis aan de Molenstraat no. 56 alhier, alwaar de zadelmakerij enz. enz. van de heer Loomans gevestigd wordt  (P.G. Buskens)AH.W. Delgijer f 4137 (waarschijnlijk obv laagste inschrijving)De Gelderlander 9/11/1904
Houtstraat 60Gietman?190430-12-1904Het amoveeren en wederopbouwen van perc. Houtstraat 60. Bestek en teekening a f 1,- per stel, bij Gietman, Houtstraat 60 (P.G. Buskens)PGNC 25/12/1904ABerntsen en Braam, f2699 (laagste inschrijving)PGNC 15/1/1905
kerk met pastorie?Malthenesserlaan Rotterdam1905“Naar wij vernemen, is aan den heer P.G. Buskens, architect te Rotterdam en Nijmegen, opgedragen de plannen te ontwerpen voor eene nieuw te bouwen kerk met pastorie in de parochie van de H. Elisabeth aan de Malthenesserlaan te Rotterdam”PGNC 4/2/1905
hotel1905Het verbouwen van hôtel St. Crispinus (P.G. Buskens)De Gelderlander 14/2/1905A
WinkelhuisBroerstraat 41den heer Wilh. Laimböck (of Laimbëck?) te Arnhem1905Het amoveeren en weder-opbouwen van het winkelhuis Broerstraat 41PGNC 2/3/1905AH.W. Delgijer, f 3069? “Het werk is aan den minsten inschrijver met eenige wijzigingen gegund voor f3830.”)PGNC 2/3/1905
woningenVan Nispenstraat190522-3-1905Het bouwen van twee Boven- en Benedenhuizen aan de Van Nispenstraat alhier (P.G. Buskens)De Gelderlander 12/3/1905ABerntsen en Braam, f14344 (obv laagste inschrijving)De Gelderlander 23/3/1905
WinkelhuisAan de Kroonstraat, hoek Regulierstraat190510-6-1905Het amoveeren en wederopbouwen van een winkelhuis etc. aan de Kroonstraat hoek Regulierstraat (T.G. Buskens)PGNC 4/6/1905A
sanatorium“Bij de St. Annalaan”, in 1911 genoemd als Groenestraat 191190524-11-1905Den aan- en verbouw der Villa “Hoogerhuizen” bij de St. Annalaan te Nijmegen tot Sanatorium (P.G. Buskens); sanatorium “Sana Vita”PGNC 18/11/1905 en PGNC 3/6/1911AM.C. Koning, f17038 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 26/11/1905
arbeiderswoningenBeuningen en WeurtBestuur der Stichting “Werkmansbelang Beuningen-Weurt”19064-1-1906Het bouwen van acht dubbele Arbeiderswoningen, in drie perceelen, te Beuningen en Weurt (P.G. Buskens)PGNC 4/1/1906A
boterfabriekde Ruijterstraat190615-3-1906In 2 perceelen en in massa: Het bouwen eener Boterfabriek met Winkelhuis, 9 Woningen en Beschuitgeleifabriek aan de Ruijterstraat (P.G. Buskens)PGNC 9/3/1906A
dubbel woonhuisBij de Voorstadslaan190625-6-1906Het bouwen van een een dubbel woonhuis met schuur etc., bij de Voorstadslaan alhier (P.G. Buskens architect, J.P.W. Bieling ch. d. B.) Eerste keer Bieling?PGNC 17/6/1906A
winkelhuisBroerstraat hoek Paulstraat190715-1-1907Het verbouwen van het winkelhuis a/d Broerstraat hoek Paulstraat (P.G. Buskens)PGNC 10/1/1907AJoh. v.d. Akker, f6674 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 16/1/1907
huisBeuningen190715-1-1907Het vernieuwen der kap van Huize “Asdonck” te Beuningen (P.G. Buskens)PGNC 10/1/1907AW. Lelivelt, f2793 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 16/1/1907
fabriekheer Rudolf Jacobi1907Het uitbreiden der fabriek v/d heer Rudolf Jacobi, ingenieur te St. Anna (P.G. Buskens, J.W. Bieling)PGNC 22/5/1907AW. Sanders, f 7200PGNC 22/5/1907
woonhuisBeuningenHeer J. van Dijk te Beuningen190825-1-1908Het bouwen van een woonhuis voor den Heer J. van Dijk te Beuningen (P.G. Buskens)PGNC 13/1/1908AP. Tijssen, Weurt, f 2665 (obv laagste inschrijving)PGNC 27/1/1908
woningenJan van Goyen- hoek Pater Brugmanstraat19085-3-1908Het bouwen van drie beneden- en bovenhuizen en twee heele huizen aan de Jan van Goyen- hoek Pater Brugmanstraat (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 24/2/1908A
woonhuizenGrootestraat, Cuijk190810-4-1908Verbouwing van twee woonhuizen aan de Grootestaat te Cuijk a/d Maas (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 1/4/1908A
veldwachterswoningWeurt190819-6-1908Het bouwen van een veldwachterswoning te Weurt (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 10/6/1908AP. Thijsse, Weurt, f2480 (obv laagste inschrijving)PGNC 21/6/1908
hulppostkantoorBeuningen19081-7-1908De verbouwing van het Hulppostkantoor te Beuningen (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 21/6/1908A
woningenHeijdenrijckstraatCoöp. Bouwveren. “de Toekomst”190913-1-1909Het bouwen van zes Beneden en Bovenhuizen aan de Heijdenrijckstraat alhier (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 3/1/1909AF.F. Seegers, f33925 (obv laagste inschrijving)De Gelderlander 15/1/1909
woonhuisGroesbeekschen weg nabij de Kazerne190914-1-1909Het bouwen van een woonhuis aan den Groesbeekschen weg nabij de Kazerne aldaar (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 10/1/1909AP. Mijling, f9459 (obv laagste inschrijving)PGNC 15/1/1909
CaféGrootestraat No. 2190923-1-1909Het verbouwen tot café etc. aan het perceel Grootestraat No. 2 (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling); De Poort van Cleve/KleefPGNC 17/1/1909A
woonhuizenDommer van Poldersveldtweg19096-2-1909Het bouwen van drie Woonhuisjes aan den Dommer van Poldersveldtweg (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 31/1/1909AAlb. Aalders, f6916 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 9/2/1909
Winkelhuisvan Broeckhuijzenstraat19096-3-1909Het bouwen van een winkelhuis met bovenhuis en pakhuis aan de van Broeckhuijzenstraat alhier (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 3/3/1909AA. Aalders, f11497 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 9/3/1909
Café-restaurantOude Varkensmarkt Nos. 39.41,43,45190929-5-1909Het verbouwen van het perceel aan de Oude Varkensmarkt nos. 39, 41, 43, 45 alhier ot Café-Restaurant (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 23/5/1909AW.F. de Haas, f 6339 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)De Gelderlander 2/6/1909
villaterrein nabij tramstation, BeuningenWelEd. Heer H. Verstraaten te Beuningen190927-11-1909Het bouwen van een villa op een terrein nabij het Tramstation te Beuningen (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 14/11/1909AG. Arriens te Wijchen, f14115 (waarschinlijk, obv laagste inschrijving)De Gelderlander 30/11/1909
Café-restaurantMariënburgpleinN.V. Bierbrouwerij “de Gekroonde Valk”, Amsterdam190914-12-1909Het bouwen van het Café-Restaurant “De Karseboom” aan het Mariënburgplein (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 28/11/1909AM.C. Konings, f23.998 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)De Gelderlander 15/12/1909
villaSt.-Canisussingel191015-1-1910Het bouwen eener villa aan den St.-Canisiussingel (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 6/1/1910AF.F. Seegers (obv laagste inschrijving)De Gelderlander 20/1/1910
villaProvincialen weg te SchijndelHeer Fr. Bolsius191016-6-1910Het bouwen van eene villa op een terrein aan de Provincialen weg te Schijndel (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)De Gelderlander 9/6/1910AJ.H. v.d. Boomen, Schijndel, f16865 (obv laagste inschrijver)De Gelderlander 18/6/1910
DepôtBerg-en-Dalschen weg en Ten HoetstraatPhoenix Brouwerij te Amersfoort191017-8-1910Het verbouwen van het Depôt aan den Berg-en-Dalschen weg en Ten Hoetstraat (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 7/8/1910AA. v.d. Water, f7699 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)De Gelderlander 19/8/1910
Molenstraat Nos. 18 en 20firma Van Zuylen & Co. (Gebr. Gerzon’s Mode-Magazijnen)191019-11-1910Het verbouwen der perceelen Molenstraat Nos. 18 en 20 (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 13/11/1910A
fabriekBeuningenN.V. Verstraaten’s Bierbrouwerij, Geleifabriek en Fruithandel “De Asdonck”, Beuningen191122-2-1911Het bouwen eener geleifabriek met bijkomende werken aldaar (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 12/2/1911AP. Thijssen, Weurt, f10525 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)De Gelderlander 24/2/1911
HotelVarkensmarkt nos. 39, 41, 43 en 45C. Gerhardus19118-4-1911Het verbouwen van het perceel Oude Varkensmarkt nos. 39, 41, 43, 45 alhier tot Hôtel (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling) -> 2 jaar geleden is het verbouwd tot café-restaurantPGNC 2/4/1911A
veldwachterswoningBeuningen19126-3-1912Het bouwen van een veldwachterswoning aldaar (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 25/2/1912AA. Lelivelt, Beuningen, f3894 (obv laagste inschrijving)PGNC 7/3/1912
veilinggebouwVondelstraat, hoek van DiemerbrockstraatNijmeegsche Veilingsvereeniging van Land- en Tuinbouwproducten191213-4-1912Het bouwen van een Veilingsgebouw aan de Vondelstraat, hoek van Diemerbroeckstraat (P.G. Buskens, J.P.W. Bieling)PGNC 10/4/1912A
theaterBoschstraat, hoek Zwaanstraat,  Breda1912Het bouwen van het “Apollo Theater” aan de Boschstraat hoek Zwaanstraat te Breda (P.G. Buskens, J.W.G. Gieling) -> J.W.G Gieling ipv J.P.W.?!PGNC 25/8/1912AH.P. van de Ven te Ginneken, f19900 (waarschijnlijk, obv laagste inschrijving)PGNC 1/9/1912

MEEST RECENTE VERHALEN

Abonneren

Meld je aan voor een wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste blogberichten en exclusieve content. Verschijnt iedere dinsdag in je mailbox!