Architectenbureau Deur en Pouderoyen

Rechts schoenenwinkel van Haren op de hoek met de Pauwelstraat, gezien vanuit de Molenstraat ,links Boekhandel Kloosterman, 23/10/1950 (F12976 RAN) architecten Deur en Pouderoyen

OVER

Architectenbureau Deur en Pouderoyen

Architectenbureau Deur en Pouderoyen zullen wij vaak gaan tegenkomen bij de bouw katholieke instellingen

Zoals de andere pagina’s staat hier de tot nu toe verzamelde gebouwen, welke nog geen volledigheid beoogt. Zo kan het voorkomen dat onbekende gebouwen al wel, maar bekende gebouwen nog niet zijn opgenomen.

Vooralsnog is er nog geen onderscheid tussen het Architectenbureau en het eventuele individuele werk van Pouderoyen en Deur.

Studiehuis St Jozef

1930, Kerkstraat 65-67, Gemeentelijk monument Het voormalige St. Jozefklooster, Kerkstraat. In 1930 gebouwd naar ontwerp van architect Deur op het terrein van villa Andelshof voor de Priesters van het H. Hart. Op 14-9-1929 vond de aanbesteding plaats. De laagste inschrijver, C.H.M. Arts te Nijmegen was de laagste inschrijver (f264.800). (PGNC 16/9/1929) Priesters van het H.…

Lees Meer
De oostzijde met het Kledingmagazijn van H.C. Holla (Plein 1944 nr. 152-153); links daarvan de noordzijde van Plein 1944 met v.l.n.r. Cafetaria Centrum Expresse, Schoenmagazijn A.J. Holland , Fotohandel A.M. Verweij en Parfumerie J.E. Albers. In het midden het pand van Van der Werff, 1953 (Commissariaat van Politie, Afd. Fotografie via F31812 RAN CC0)

Van der Werff architecten Pouderoyen Deur Molenstraat Plein 1944

“N.V. v.d. Werff opende haar zaak aan de Molenstraat Weth. Duives: “een voorbeeld voor anderen, die niet langer meer wachten moeten!” Vanmorgen gingen de vlaggen in top op het dak van het nieuwe grote pand van de N.V. Hollandse Manufacturenhandel v.d. Werff en Co. aan de Molenstraat ten teken van vreugde over de officiële opening,…

Lees Meer

Verbouwing Universiteitshuis

Oranjesingel 3

Zie voor een foto GN5541RAN.

“Heugelijke dag voor academische gemeenschap

Universiteitshuis Oranjesingel plechtig door Prof. Beel geopend

Nijmegen, 16 Maart. – Pater van Ogtrop is een goed leerling van de Nijmeegse Huishoudschol! Hij heeft er- volgens eigen verklaring, gisteren bij de opening van het Universiteitshuis- het een en ander geleerd. Telkens bij de bezoeken, die hij bracht in het pand Oranjesingel 3, waarin een tijd lang een dépendance van genoemde school gevestigd was, leerde hij het een of ander. Dan was het iets over patroonknippen, dan iets over de fijne keuken en weer een andere keer de elementaire begrippen over economisch boekhouden. Vooral die laatste lessen heeft de onverwoestbare Père diep op zich laten inwerken. Hij had dat nodig, want het inrichten van een huishouden, zo groot als dat van het Universiteitshuis, vereist wel enige economische wijsheid. Welaan de Père heeft dat gefikst met dat “nooit dovende optimisme”- zoals Prof. Hermesdorf het zei- dat hem nu eenmaal eigen is. Hij werd tot voorzitter van de stichting Universiteitshuis gebombardeerde en pakte dus dit “materialistische werk” zo krachtig aan als het zijn gewoonte is. Het huis is nu ingericht en het bevat beneden vertrekken voor het bureau Werkende Studenten, op de eerste étage ruime zalen voor de mensa academica en op de tweede verdieping een zevental kamers, waarop studenten wonen. Met de noodige plechtigheid heeft Prof. Dr. J.J.M. Beel, voorzitter (zojuist geworden, wijl de Père nu eenmaal zielzorger is) van de stichting Universiteitshuis, het gebouw geopend. Dr. Beel deed dat met schone wensen en zeer goede, optimistische verwachtingen.

Tevoren was er in een select gezelschap zo het een en ander gezegd. Waar iedereen, die het woorde voerde, het over eens was- achtereenvolgens Dr. Beel, Prof. Duynstee, Burgemeester Hustinx, Pastoor Hanckx, Prof. Hermesdorf en praeses Ton van Baars- was dat Pater van Ogtrop zich opnieuw onsterfelijk verdienstelijk heeft gemaakt. Hij zelf alleen vertelde iets anders Uiteraard! Hij schilderde de moeilijkheden, waarmee gevochten moest worden en dankte allen, die hm en zijn bestuur op enige manier geholpen hadden. Wij noteerden mevrouw v. Bergen, de eigenaresse van het gehuurde pand; de heer Reijnen van het bureau voor volkshuisvesting, het architecten-bureau Deur en Pouderoyen, de aannemer Oostin, de schilder Scheers, de installateur Beukering, de verwarmingtechniker van der Heijden, jufrrouw Boersma, de directrice van de huishoudschool, het Canisiuscollege en de kunstschilder Jac. Stal, die een olieverfdoek aanbood voor de mensazaal. Lest best dankte de moderator de St. Radboudstichting, die in de kosten voor de inrichting tegemoet was gekomen.

De rector-magnificus Prof. Mr. F.J.F.M. Duynstee zei terecht, dat pater van Ogtrops werkzaamheid ieders bewondering afdwong en burgemeester Mr. Charles Hustinx achtte zich gelukkig als voorzitter van het stadsbestuur blijk te kunnen geven van de belangstelling, die Nijmegen voor de Universiteit, aldus de burgemeester, is een van de pijlers waarop de stedelijke welvaart rust. Pastoor Hanckx sloot zich aan bij de liturgische gebeden, die de inwijding van een gebouw vergezellen en wenschte, dat Gods engelen altijd in dit Universiteitshuis zullen wonen. Prof. Hermesdorf, sprak als voorzitter van de stichting mensa academica woorden van hulde aan “het nooit dovende optimisme van de Père” en strekte zijn wensen uit over eeuwen, daarbij de profetische zekerheid te geven, dat “eens” de door pater van Ogtrop zo vurig begeerde kapel er komen zal. Ton v. Baars praeses b.t. van het NSC, huldigde Huub Gerritsen, die zich bijzondere verdiensten verwierf voor de mensa academica. Hem werd de “bulle van verdiensten” officieel uitgereikt. Prof. Dr. Beel dankte met een geestrijk woord elke spreker en verklaarde daarna het Nijmeegse Universiteitshuis officieel geopend.

Nadat pastoor Hanckx, herder der Molenstraatparochie, het gebouw vervolgens had ingezegend, maakten de genodigden een rondgang. Onder hen bevonden zich naast allen, die wij reeds bij name noemden o.a. Dr. Hoefnagels, lid van het curatorium der R.K. Universiteit, Prof. Dr. H.H. Janssen, secretaris van de Senaat, Prof. Dr. G. Groeneveld, mevr. Hustinx-Reijnders, mevr. Janssen-Kneepkens en deputaties van meerdere studentencorpora in Nederland.”(De Gelderlander 16/3/1951)

Van Haren

Broerstraat

Rechts schoenenwinkel van Haren op de hoek met de Pauwelstraat, gezien vanuit de Molenstraat ,links Boekhandel Kloosterman, 23/10/1950 (F12976 RAN)

Schoenenwinkel van Haren architecten Deur en Pouderoyen

Jarenlang heeft op de hoek van de Broerstraat en Pauwelstraat het filiaal van schoenenwinkel van Haren gezeten. Begin September 1950 heropent van Haren haar winkel, vlakbij haar voormalige winkel. Het ontwerp is van de architecten Deur en Pouderoyen.

Lees Meer

Verbouwing Opticien Harting

Hertogstraat

Hertogstraat 128, augustus 2023 (Google Streetview) Vanaf 1939 opticien Harting, verbouwing door architect Deur

Verbouwing Harting architect Deur

In 1939 ontwierp architect Deur de verbouwing van een woonhuis naar de opticien Harting, Hertogstraat 128. In het pand zit tegenwoordig (november 2023) nog steeds opticien Harting.

Lees Meer

Fabriek Nijs en Vale architect Deur

1953 Nijverheidsweg 19

Nijs en Vale architect Deur

Ir. Deur ontwerpt de nieuwe fabriek voor Nijs en Vale op het industrieterrein aan het Maas-Waalkanaal. Nijs en Vale was in 25 jaar uitgegroeid van een klein smederij tot een belangrijke fabriek van stalen ramen en constructiewerken. In 1994 sloot het haar deuren.

Apotheek Blommestein-Bijleveld Burchtstraat architecten Deur Pouderoyen